Paaskoekjes

Jamkoekjes met lemon curd, perfect voor Pasen!

Deze lekkere koekjes worden gevuld met lemon curd, op die manier lijken ze net op eieren, perfect voor Pasen dus! Al zijn ze natuurlijk het hele jaar door lekker. Je kunt lemon curd kant-en-klaar kopen, maar het ook zelf maken. Je kunt ook andere soorten jam gebruiken.

Probeer ook eens jamkoekjes, citroenkoekjes of citroenmuffins.

Paaskoekjes
Moeilijkheid
Gemiddeld
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
15 stuks

Ingrediënten

  • 110 gram boter
  • 50 gram poedersuiker
  • 1 eigeel
  • 150 gram bloem
  • 25 gram maïzena
  • 160 gram lemon curd

Bereidingswijze & foto’s

  1. Zorg ervoor dat de boter en het eigeel op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  2. Klop de boter romig met een elektrische mixer. Zeef de poedersuiker erbij en klop opnieuw. Voeg het eigeel toe en klop tot een romig mengsel.

  3. Roer de bloem en de maïzena door het mengsel heen. Stop meteen met roeren als er geen sporen van bloem meer te zien zijn.

  4. Maak een bal van het deeg. Neem vervolgens een stukje met de grootte van een walnoot en rol het in een balletje. Leg op een bakplaat en duw met je vinger in het deeg om een gat te maken (zorg dat je niet door de bodem heen duwt). Herhaal met de rest van het deeg (15 stuks in totaal). De koekjes lopen bijna niet uit, dus je kunt ze vrij dicht naast elkaar leggen.

  5. Roer de lemon curd even door en vul dan elk gat met ongeveer een halve theelepel. Vul de koekjes gewoon tot de rand. ![]

  6. Bak de koekjes 10 – 11 minuten of totdat de randen beginnen te kleuren. Haal ze uit de oven en schep ze op een rooster. Laat helemaal afkoelen. Bestrooi eventueel met wat poedersuiker.

Er zijn nog geen reacties.

Reactie achterlaten

Je gegevens
  1. *
  2. *

Let op: om SPAM te voorkomen moeten reacties eerst goedgekeurd worden voor ze bij het recept verschijnen. Wees geduldig!