Over ons

Welkom op Yummy in my Tummy, een weblog vol lekkere recepten voor in de alledaagse keuken. Wij brengen allebei graag onze vrije middagen door in de keuken om lekkere dingen in elkaar te knutselen–en onze ervaringen willen we graag delen.

Over deze website

Yummy in my Tummy is een kookblog vol recepten en kooktips. We publiceren eenvoudige recepten die iedereen met een beetje doorzettingsvermogen thuis kan maken. Onze recepten zijn erg toegankelijk, want als wij het kunnen, kun jij het ook! We proberen onze aandacht te verdelen over alle stijlen van koken, van zoete toetjes tot hete curry’s en van frisse salade’s tot knapperige koekjes. Ons uitgangspunt is om alles from scratch te maken. Dat betekent dat we recepten van de grond af opbouwen, oftewel, zonder kant-en-klare producten. Nou wijken we hier heus wel eens vanaf, op een doordeweekse dag draaien we bijvoorbeeld graag een curry in elkaar met een kant-en-klare currypasta, maar juist op die momenten dat je tijd genoeg hebt, is het heerlijk om even wat meer moeite te doen voor een geweldige maaltijd.

Recepten

Wij horen graag of je een recept van onze website geprobeerd hebt én wat je er van vond. Deze website is bedoeld om ervaringen te delen met de rest van de wereld. Laat ons en onze lezers weten wat jou wel en niet beviel aan onze recepten. Er is tenslotte maar één ding leuker dan koken en dat is er over praten.

Bakken

Bij onze bakrecepten (taarten, koekjes etc.) gebruiken we altijd roomboter, geen margarine. Daarnaast gebruiken we altijd grote eieren (L). Als er bloem wordt gebruikt, is dit bijna altijd patent tarwebloem (of bloem voor patisserie). Dit is een fijnere versie van gewone bloem en bevat minder gluten, dat zorgt ervoor dat je een lichtere cake krijgt.

Over de auteurs

In de zomer van 2008 zijn wij, Arjan & Lisa, samen dit weblog begonnen omdat we onze liefde voor koken graag wilden delen met de wereld.


Yummy in my tummy in de pers

In Zie van Ziggo (nummer 2, najaar 2009):

Toch valt het vaak nog niet mee, om in je Hollandse keukentje zo’n haute cuisinediner in elkaar te flansen. Gelukkig zijn er ook weblogs met recepten die wat minder culinair kunst- en vliegwerk vereisen. Arjan van der Gaag en Lisa van Duren startten bijvoorbeeld vorig jaar hun eigen kookblog: Yummy in my Tummy, een website vol eenvoudige recepten en kooktips. Deze studenten zijn weliswaar geen professionele koks, maar staan graag samen in de keuken om iets lekkers te bereiden. Arjan:”Je gaat koken, het is lekker, je raakt enthousiast, en je wilt het delen met familie en vrienden. De recepten op een website zetten, is dan wel zo leuk. De meeste recepten bedenken we zelf, maar we gebruiken soms ook recepten uit kookboeken. Dat zetten we er dan altijd netjes bij.”

In Margriet van oktober 2013: