Welke kookboeken gebruiken wij en wat vinden we ervan? Je leest het hier!

Jo Pratt

In the Mood for Food

So forget slaving in the kitchen for hours on end, getting in a sweat over a technique you don’t even know how to pronounce, let alone perform, or hunting high and low for ingredients you haven’t even heard of. Let’s be realistic – we have busy lives to lead, but if you love eating good food, then I’m sure you’ll love all these straightforward recipes. Ik kan niet geloven dat ik nog geen recensie over dit boek heb geschreven. Het eerste boek wat wij van Jo Pratt kochten (haar tweede boek), was, en is, een groot succes. Na een aarzelende start, ik wist niet zeker of ik wel dingen ging maken uit dat boek, hebben we het toch al heel vaak gebruikt om uit te koken en elk recept is een succes!

Het tweede boek wat we van haar bestelden, was dus eigenlijk haar eerste boek. De lay-out was bijna hetzelfde, alleen is dit boek ingedeeld naar je stemming. Jo heeft haar boek verdeeld in 6 hoofdstukken en elk hoofdstuk past bij een bepaalde stemming. Zo zijn er recepten voor als je in een gezonde bui bent (eiwitomelet, salade van bulgur met feta, noedels met Vietnamese kip, gepocheerd fruit), voor als je lui bent (Griekse salade met lam, zalm met honing, toast met kaas en tomaten en snelle pastarecepten), voor als je je romantisch voelt (vijgen met ricotta, gerookte eend, asperges en vijgensalade, curry’s, oesters en een tempura van champagne) of voor als je wat troost nodig hebt (wentelteefjes, tomatensoep, geroosterde kip, gehaktballetjes, aardappelpuree, stoofschotel met dumplings en risotto).

Het boek heeft een frisse, gezellige uitstraling met mooie foto’s en kleuren. Veel recepten zijn voorzien van foto’s. Elk recept heeft een inleiding met een overzichtelijke ingrediĆ«ntenlijst en soms een ‘PS’, waarin ze wat variaties geeft. De meeste recepten zijn makkelijk in minder dan een uur te bereiden. Van de recepten die ik heb geprobeerd, was er maar eentje waar ik wat problemen mee had: de roomkaastaart met witte chocola en Baileys. De hoeveelheden klopten niet helemaal, wat een beetje vervelend was. Verder hebben we dat probleem gelukkig niet meer gehad.

We hebben dit boek tot nu toe nog niet zo vaak gebruikt als haar tweede boek, maar wat we proberen, is wel erg lekker. De recepten zijn net even wat anders en ze spreken me ook bijna allemaal aan. Het zijn fijne recepten als je even wat anders wil eten, maar ook niet uren in de keuken wil staan.

Hoofdstukken

  • In the Mood for Being Healthy
  • In the Mood for Something Naughty but Nice
  • In the Mood for Some Comfort
  • In the Mood for Being Lazy
  • In the Mood for Being Extravagant
  • In the Mood for Being Romantic

Recepten op Yummy in my Tummy

Comments Off

Volg ons via Twitter:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief voor interessante extra’s en het laatste nieuws:

Nieuwste recensies

– Advertentie –