Chocolade-notenkoekjes

Heerlijke chocoladekoekjes met een mengsel van noten.

Ik had nog allerlei open verpakkingen liggen met noten, dus ik besloot ze te verwerken in deze koekjes. Je kunt natuurlijk ook één soort gebruiken, ik gebruikte een mengsel van hazelnoten, pecannoten, amandelschaafsel, cashewnoten en walnoten.

Probeer ook eens deze chocoladekoekjes met walnoten, chocolate chip cookies of havermoutkoekjes met chocola.

Chocolade-notenkoekjes
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
30–60 min.
Aantal
20 stuks

Ingrediënten

  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 50 gram kristalsuiker
  • 115 gram boter
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 ei
  • 130 gram bloem
  • 75 gram cacaopoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 125 gram noten

Bereidingswijze & foto’s

  1. Zorg dat de boter en het ei op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 180°C. Hak de noten grof en rooster ze in een pan zonder boter of olie totdat ze goudbruin beginnen te worden. Zet apart. Beleg een bakplaat met bakpapier.

  2. Meng de bloem, het cacaopoeder, het zout en het bakpoeder in een kom.

  3. Stop de boter met de suikers in een kom. Klop met een mixer tot een romig mengsel.

  4. Voeg het ei en de vanille toe en klop opnieuw.

  5. Spatel het bloemmengsel door het botermengsel heen. Voeg de noten toe en roer door elkaar.

  6. Maak balletjes van het deeg. Met dit deeg kun je ongeveer 20 koekjes maken. Leg de balletjes op de bakplaat en duw ze een beetje plat.

  7. Bak de koekjes 8 minuten in de voorverwarmde oven. Haal ze uit de oven en schep ze op een rooster om helemaal af te koelen.

Er zijn nog geen reacties.

Reactie achterlaten

Je gegevens
  1. *
  2. *

Let op: om SPAM te voorkomen moeten reacties eerst goedgekeurd worden voor ze bij het recept verschijnen. Wees geduldig!