Cake met verse mango

Een lekker, snel recept voor cake met verse mango.

Dit is weer een winner uit ‘Baking: from my home to yours‘ van Dorie Greenspan. Super simpel en hartstikke lekker. Ik heb het recept iets aangepast en cranberries gebruikt in plaats van rozijnen. Ook had ik geen limoenen, maar wel citroenen, dus die heb ik maar gebruikt. Misschien niet meer echt een typische cake uit Florida, maar daar ga ik me als Nederlander niet druk over maken. Amerikanen noemen dit een ‘bread’, maar in mijn ogen is het gewoon een lekkere cake met vers fruit. Probeer ook eens volkorencake met verse pruimen en walnoten, bananencake met chocoladestukjes of bosbessencake.

Cake met verse mango
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
> 60 min.
Aantal
12 stukken

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 180 ml zonnebloemolie
  • 300 gram bloem
  • 200 gram kristalsuiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • 1,5 theelepel gemalen gemberpoeder
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • 1/4 theelepel zout
  • 65 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 280 gram mango
  • 80 gram gedroogde cranberries
  • 1 citroen

Bereidingswijze & foto’s

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een cakevorm in met boter en bestuif de binnenkant met bloem. Klop overig bloem uit de vorm. Schil de mango, haal de pit eruit en snij het vruchtvlees in blokjes. Was de cranberries. Mangocake - 001 Mangocake - 003

  2. Klop de eieren en de olie samen los in een maatbeker. Mangocake - 004 Mangocake - 005

  3. Meng de bloem, de kristalsuiker, de basterdsuiker het bakpoeder, de baking soda, de kaneel, de gember en het zout in een grote kom met een garde. Mangocake - 006 Mangocake - 008

  4. Schenk het eimengsel bij het bloemmengsel en vouw met een rubberen spatel door elkaar. Stop meteen met roeren zodra het laatste spoortje bloem verdwenen is. Voeg de mango, gedroogde cranberries en citroenrasp toe en schep door het deeg. Mangocake - 010 Mangocake - 012 Mangocake - 013

  5. Schep het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad. Zet in de oven en bak voor anderhalf uur of totdat een prikker er schoon weer uitkomt. Bedek de bovenkant tijdens het bakken eventueel met aluminiumfolie als hij te snel bruin wordt. Laat 5 minuten afkoelen in de vorm en stort hem dan op een rooster. Mangocake - 015 Mangocake - 018 Mangocake - 019

Mangocake - 031

6 Reacties

  1. Lijkt me verrukkelijk met die mango! We moeten maar blijven bakken met al die heerlijkheden 🙂

    Caroline Brouwer op 19 January 2011

  2. Waw, deze ga ik zeker maken, dit weekend hopelijk al, lijkt me superlekker én makkelijk!

    Marian op 19 January 2011

  3. Ja, het lijkt me ook een heerlijke cake, maar die ROZIJNEN die er op het eind van het recept aan toegevoegd moeten worden, hoeveel moeten erin? Alvast bedankt voor de reactie.

    gerrie roozeboom op 20 January 2011

  4. Ha Gerrie, Ik bedoelde natuurlijk de cranberries, niet de rozijnen (al kan dat ook). Veel groeten, Lisa

    Lisa op 20 January 2011

  5. Hoi Lisa, Ik heb de cake gisteren gemaakt, en hij is echt superlekker, hij is al helemaal op! Ondanks het feit dat ik de limoenschil vergeten was :-). Bedankt voor het leuke recept! Groetjes, Marian

    Marian op 3 February 2011

  6. Hoi Marian,

    Hartstikke leuk om te horen! Bedankt voor je reactie! Veel groeten, Lisa

    Lisa op 3 February 2011

Reactie achterlaten

Je gegevens
  1. *
  2. *

Let op: om SPAM te voorkomen moeten reacties eerst goedgekeurd worden voor ze bij het recept verschijnen. Wees geduldig!