Brookies met Oreo’s

Een over-the-top American snack: een laag koekjesdeeg, een laag Oreo’s en een laag brownies!

Ik geloof echt dat dit alleen verzonnen kan worden door Amerikanen. Dat betekent niet dat ik het niet dolgraag wilde proberen natuurlijk. Het recept voor deze heerlijke snack komt van deze website. Zij noemt ze ‘slutty brownies’. Brookies, een combinatie van brownies en chocolate chip cookies, worden gevuld met Oreo’s. Deze plaatkoek is echt heel machtig, snij er dus kleine stukjes van. Zorg er ook voor dat je ‘m niet te lang in de oven laat staan, want dan worden de randen droog. Wij hebben de koek een nacht in de koelkast laten staan voordat we hem aan hebben gesneden.

Probeer ook eens deze roomkaaskoek met Oreo’s, zevenlaagskoek of perfecte brownies.

Brookies met Oreo’s
Moeilijkheid
Gemiddeld
Bereidingstijd
> 60 min.
Aantal
16 stuks

Ingrediënten

Voor de brownielaag

  • 140 gram ongezouten roomboter
  • 240 gram kristalsuiker
  • 100 gram cacaopoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 2 theelepel vanille-extract
  • 2 eieren
  • 60 gram bloem
  • 2 pakken Oreo’s

Voor de koekjeslaag

  • 120 gram ongezouten boter
  • 50 gram rietsuiker
  • 150 gram kristalsuiker
  • 1 ei
  • 1 1/4 theelepel vanille-extract
  • 150 gram bloem
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 175 gram pure chocola

Bereidingswijze & foto’s

  1. Zorg ervoor dat de eieren en de boter op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 180°C. Beleg de onderkant van een bakvorm van 23 x 23 cm met bakpapier en vet de randen in. Hak de chocola voor het koekjesdeeg in stukjes.

  2. Maak eerst de brownie. Smelt de boter in een middelgrote pan. Voeg de suiker en het cacaopoeder toe en klop met een garde door elkaar. Haal de pan van het vuur. Voeg het zout, de vanille en de eieren toe en klop opnieuw. Voeg dan de bloem toe, klop door elkaar en zet het beslag apart.

  3. Maak het koekjesdeeg. Stop de boter en de suikers in een kom en klop met een mixer romig. Voeg de eieren en vanille toe en klop opnieuw. Voeg dan de bloem, het zout, de baking soda en het bakpoeder toe en klop op een lage snelheid totdat alles gemengd is. Roer de chocoladestukjes erdoorheen. Zet het deeg apart.

  4. Verdeel het koekjesdeeg over de bodem van de bakvorm. Verdeel de Oreo’s over het koekjesdeeg. Giet het browniebeslag over de Oreo’s heen en strijk glad.

  5. Bak de koek 30 minuten in de oven. Laat afkoelen op een rooster. Serveer ze warm met ijs of laat ze afkoelen en zet ze in de koelkast. Bestrooi eventueel met wat poedersuiker.

4 Reacties

  1. Hoi hoi, kan het ook zonder baking soda? Of wat zou een goed alternatief zijn?

    Nienke op 22 April 2014

  2. Ha Nienke, ik zou dan alleen maar bakpoeder gebruiken (dus 1 theelepel in totaal). Veel groeten, Lisa

    Lisa op 22 April 2014

  3. Kan je het ook invriezen?

    Cake op 16 June 2014

  4. Ja hoor, denk dat dat geen probleem is. Gewoon goed inpakken met plastic folie.

    Lisa op 16 June 2014

Reactie achterlaten

Je gegevens
  1. *
  2. *

Let op: om SPAM te voorkomen moeten reacties eerst goedgekeurd worden voor ze bij het recept verschijnen. Wees geduldig!